Sneller en efficiënter fit en gezond worden!

Don’t Quit

Wat is HIIT-Training?

Doeltreffend trainen

HIIT-Training

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Het betekent dat je je training opdeelt in gedeeltes (intervallen), en vervolgens afwisselend intensief traint en dan weer even uitrust. Deze manier van trainen zorgt ervoor dat je lichaam telkens opnieuw een inspanning moet leveren. De rusten zijn kort, je kunt wel even op adem komen, maar dit duurt niet lang genoeg om helemaal uit te rusten.

Value

HITT-TRAINING

\

Een boost voor je stofwisseling

\

Bereik meer in minder tijd

\

Gezond voor je hart en longen.

\

Aangepast aan je eigen niveau

High intensity interval workout .. bereik meer in minder tijd!

Voordelen van HIIT-training

HIIT: een boost voor je stofwisseling

Een HIIT-training is doeltreffend
Het is de bedoeling dat je tijdens de actieve intervallen alles geeft.
Dit zet je lichaam aan tot het opschroeven van de verbranding, om de energie te kunnen leveren die het nodig heeft.
De stofwisseling gaat sneller, dan als je duursporten doet zoals fietsen of hardlopen. Dit helpt bij het verbranden van lichaamsvet.
Je zult dus effectief meer calorieën verbranden. Het voordeel is dat dit zowel tijdens het sporten gebeurt, als erna. Omdat je zo intensief bezig bent geweest, hebben je spieren ook enkele uren na de training nog energie nodig. Dus je verbrandt ook dan nog calorieën, wat voordelig is voor je gewicht. HIIT is dus een hele goede manier als je wat wilt afvallen met sporten.

Veel bereiken in minder tijd

Met een HIIT-training sport je heel effectief. Je kunt in korte tijd (20 minuten) al een grote verbetering merken in je conditie, gewicht en spierkracht. Uit onderzoek blijkt dat je met 20 minuten HIIT-training hetzelfde resultaat kunt behalen als wanneer je een normale duurtraining van 90 minuten zou doen. Dus waarom zou je heel veel tijd steken in trainen, als het ook sneller kan?
Hoewel sporten leuk kan zijn, hebben we vaak veel op onze agenda staan. En als je het druk hebt, is sporten juist iets wat er snel bij in schiet. Daarom kun je met een korte HIIT-training toch zorgen dat je aan beweging doet en je lichaam fit houden.

HIIT Houdt je hart en longen gezond

Regelmatige HIIT-training helpt je hart en longen gezond te houden. Doordat je afwisselend actief bent en rust houdt, moet je lichaam hard werken: je spieren, maar ook je hart. De wisselende intervallen zorgen ervoor dat je lichaam niet aan het tempo kan wennen, dit zorgt ervoor dat het elke keer weer een grote inspanning moet leveren.

Goed aan te passen aan je eigen niveau

HIIT-trainingen zijn voor bijna iedereen geschikt. Ben je een fanatieke sporter, dan kun je uitdagende oefeningen doen en kiezen voor korte rust-intervallen. Ben je een beginner, dan kun je eenvoudig voor een rustiger tempo kiezen. Hoewel een HIIT-training intensief is, is het in principe voor iedereen te doen, doordat het zo flexibel in te zetten is.

Bestel nu

KLAAR OM SNELLER EN EFFICIËNTER FIT EN GEZOND TE WORDEN?